Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ünnep mindenkit megérint

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2016. december 10. 7:36

Az ünnepek közeledtével nem csak a családok életében, hanem a munkahelyeken, a laktanyákban is egyre inkább felerősödik az odafigyelés, egymással való törődés, gondoskodás.

1596024370

Bár közeleg a karácsony, jó lenne megpihenni, de nem mindenki tud kilépni rohanó, feladatokkal teli világunk forgatagából. A rendőr, a tűzoltó, és több hivatás képviselője mellett, a katona számára sem adatik meg mindig, hogy elszakadjon a hétköznapi rutintól és azt érezze, néhány napra megáll az idő. Ennek ellenére senki nem feledkezik meg a decemberi ünnepek lényegéről, a szeretetről.

Az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison szolgálók, családtagjaik és gyermekeik számára programok sora segíti az ünnepi hangolódást. A Mikulás napi rendezvényen a legkisebbek szemeinek csillogása igazolta, hogy érdemes és kell egy kis többlet erőfeszítést fordítani a szervezésre. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár által támogatott kulturális műsor művészei szórakoztató ünnepséggel lepték meg a gyerekeket. A felnőttek maguk szórakoztatására, mikulás sapkában és kiegészítőkben futva kezdték a napot.

1596024370

Sajnos a nehezebb anyagi körülmények között élő családoknál, sokszor a bánat és a szomorúság veszi át a helyét a szeretetnek és békességnek. A Tiszti Kaszinó Honvéd hagyományőrző Egyesület, a Szolnok Repülő Dandár Szociális Alapítvány, valamint a Szolnok Hagyományőrző Tiszthelyettesi Klub által szervezett tartós élelmiszer-, és játékgyűjtéssel, évek óta igyekszik minél több katonacsalád számára segítséget nyújtani. Az általuk készített csomagok, ajándékok közel 100 család számára teszik lehetővé az örömteli készülődést.

1596024370

A Légierő Zenekar – Szolnok adventi hangversenyén a város képviselői, a helyőrségben települt alakulatok vezető állománya, és minden zenét szerető érdeklődő részese lehetett a művészek és vendégeik, Gál Patrik, valamint a Tiszaparti Római katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kodály Zoltán Leánykara színvonalas műsorának.

Az ünnep mindenkit megérint. Kit előbb, kit később, kit családja körében, kit a határmentén, de mindenkihez megérkezik.

1596024371


Fotó: Papp Béla százados és a szerző