Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az utolsó hét Németországban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 22. 14:42

Ezen a héten térnek vissza azok a honvéd tiszt- és altisztjelöltek, akik Németországban, a Többnemzeti Összhaderőnemi Katonai Kiképző Központban (JMRC) vesznek részt egy nemzetközi gyakorlaton.

1596027955

Összesen száz magyar tiszt- és altisztjelölt kapott lehetőséget arra, hogy a hohenfelsi bázisra utazhasson, ahol olyan alkalmazható tudás birtokába jutnak, amit a későbbi szolgálatteljesítésük és feladataik végrehajtása során kamatoztatni tudnak. Ezek többek között a járőrözés, az erő alkalmazásának szabályai, a stabilizációs műveletek, valamint a nem hagyományos módon előállított robbanóeszközök elleni védekezés.

1596027955

A kiutazó magyar kontingens az MH Ludovika Zászlóalj és az MH Altiszti Akadémia katonáiból áll, akik multinacionális környezetben, válságot megközelítő szimulált helyzetben hajtják végre feladataikat.

Az MH Altiszti Akadémia Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztályának negyvennyolc honvéd altisztjelöltje vesz részt a gyakorlaton, közülük hárman lányok. Mindannyian elsőévesek, akik hazatérve folytatják a megkezdett tanulmányaikat a szentendrei laktanyában.

1596027955