Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Barátságos focimeccs a határ közelében

Szöveg: Jánosi Eszter hadnagy |  2017. május 9. 9:10

A határ mellett szolgálatot teljesítő katonák is részt vettek május elején a csátaljai műfüves labdarúgópálya hivatalos avatóján.

1596031579

Az egész napos rendezvényen több kis- és nagypályás labdarúgó-mérkőzést tartottak. A helyi sportegyesületek korosztályos csapatait követően a testvértelepülések, illetve a sportkör fenntartóinak (Nagybaracska, Csátalja és Dávod) öregfiúk csapatai mellett rendőrök és katonák is játszottak. A pályaavató programját színesebbé tette az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Műveleti Ezred fegyverzettechnikai bemutatója, amely során az érdeklődők az ezrednél rendszeresített különböző fegyvereket ismerhették meg.

1596031579

Megnyitójában Kovács Antal, Csátalja polgármestere megköszönte a határnál szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök munkáját. „A határzár megépítése óta teljes mértékben megszűnt a migránsok jelenléte a település környékén, a rendőrök és a katonák a biztonságérzetet növelik. Szeretnék köszönetet mondani mindkét fegyveres testület parancsnokának azért a lehetőségért, hogy a szolgálatot teljesítők jelenlétükkel megtisztelnek bennünket" – hangsúlyozta a polgármester, aki a honvédség és a rendőrség kötelékében is hosszabb időt töltött el.

1596031579

Tabányi Viktor százados, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék századparancsnoka elmondta: „A mindennapi feladatokból jelentett kizökkenést a mérkőzés, amit a résztvevők szabadidejük terhére, önkéntesen vállaltak."

A mérkőzések utáni közös vacsorán a század parancsnoka átadta Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának felajánlásait. A rendőr-katona barátságos futballmérkőzés gólkirálya emléklapot és kupát vehetett át, a Nagybaracska-Csátalja Községi Sportkör „HÍD" SC pedig oklevélben részesült.

1596031580


Fotó: Búz Csaba hadnagy