Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Baross Gáborra, mint példaképre emlékeztek

Szöveg: Hegedüs Anita |  2015. június 7. 10:06

A Magyar Honvédség és Taksony nagyközség képviselői az egykori „vasminiszter”, Baross Gábor emléke előtt tisztelegve elhelyezték koszorúikat a Baross-emlékműnél Taksonyban, az MH Katonai Közlekedési Központ napjának megünneplése keretében.

1595995220

A katonai közlekedés napja alkalmából – az alakulat Soroksári úti objektumában tartott állománygyűlésen – a szolgálat jelenlegi és korábbi vezetői, a logisztikus alakulatok képviselői, valamint az együttműködő partnerek közösen emlékeztek meg a közlekedési szakállomány múltbeli és jelenlegi tevékenységéről június 5-én. 

1595995220

„A katonai közlekedés napja azoké a katonáké, akik a haderő mozgatásának, mobilitásának, közlekedési feltételeinek megteremtését és biztosítását választották hivatásul. Baross Gábor születésnapján tisztelgünk a közlekedési szolgálat szakemberei előtt" – fogalmazott ünnepi beszédében Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka.

1595995221

Baross Gábor, volt közlekedési miniszter 1848. június 6-án született, és méltán vált a közlekedési szakállomány példaképévé, hiszen erőteljesen hozzájárult az állami közlekedési infrastruktúra kialakításához, amely nagymértékben szolgálta a magyar gazdaság igényei mellett a honvédelem érdekeit, lehetővé téve a csapatok gyors felvonulását, az eszközök hatékony szállítását.

Az egykori „vasminiszter" emléke előtt tisztelegve koszorúzást is rendeztek Taksonyban.

1595995221

Mogyorósi József ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka beszédében kiemelte: „Célul tűzzük ki magunk elé, hogy feladatainkat mindenkor magas szinten valósítsuk meg, Baross Gábor példáját követve szorgalmas és állhatatos munkával. Az egységes szakirányítás eredményeként a létrejött MH Logisztikai Központ Közlekedési Osztálya, együtt egy erős katonai közlekedési központtal és a katonai szervezetek szakállományával, képes megfelelni napjaink kihívásainak."

Az ezredes ezzel arra utalt, hogy a logisztikai integráció részeként április 1-jével az MH Katonai Közlekedési Központ az MH Logisztikai Központ alárendeltségébe került.

1595995221

Fotó: a szerző felvételei