Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bátrak Ligája–Rákóczi Kupa: szuper nap Baján

Szöveg: Amler Zoltán |  2019. március 20. 14:19

A Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa, azaz a Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság által szervezett országos versenysorozat Bács-Kiskun megyében folytatódott. Ezúttal a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, valamint a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata került be a budapesti fináléba.

1599200345
„Csodálatos látni, hogy nem csak a pálya, hanem a lelátó is megtelt, ez is bizonyítja, hogy a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett Bátrak Ligája–Rákóczi Kupa nem csupán nagy és csodálatos kihívás a gyerekek részére, hanem egy várt, rangos eseménnyé nőtte ki magát. Köszönet Baja városának, amely ismét bizonyította vendégszeretetét" – fogalmazott a megnyitójában dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke, aki maga is végigszurkolta a rendezvényt.

1599200345
A hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozatban öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban. A csapatok utaztatását és teljes ellátását a Honvédelmi Sportszövetség állja, minden részt vevő köznevelési intézmény 500 ezer forint értékű sportszercsomagot kap. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

1599200345
A bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központban megtartott viadalon – amelyen díjátadóként részt vett Bánné Szalai Anikó, a Tankerületi Központ szakmai igazgatója, illetve Dancsa Bálint önkormányzati képviselő, sporttanácsnok – a hazaiakon kívül Mohácsról, Szekszárdról, illetve Temerinről, Zentáról, Muzslyáról, Magyarkanizsáról és Eszékről érkeztek csapatok.

A selejtezőt a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola nyerte, megelőzve a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és a Mohács Térségi Általános Iskola csapatát. A negyedik helyen a zentai Stevan Sremac Általános Iskola végzett, így a szekszárdiak mellett legjobb külhoni csapatként ők jutottak a budapesti fináléba.

1599200346
Eredmények:

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019 3. selejtező, Baja

Hazai csapatok:
1. Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja – 1 csapat (Baja)
2. Szent László Általános Művelődési Központ – 1 csapat (Baja)
3. Mohács Térségi Általános Iskola – 1 csapat (Mohács)
4. Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda – 1 csapat (Mohács)
5. Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola – 1 csapat (Szekszárd)

Külhoni csapatok:
1. Kókai Imre Általános Iskola – 1 csapat (Temerin)
2. Stevan Sremac Általános Iskola – 1 csapat (Zenta)
3. Szervó Mihály Általános Iskola – 1 csapat (Muzslya)
4. Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola – 1 csapat (Magyarkanizsa)
5. Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ – 1 csapat (Eszék)

1599200346
Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019, a teljes program

Selejtező
Gyula – Március 1.
5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, Kárász Karolina Általános Iskola (Horgos)
Makó – Március 11.
5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, Majsai Úti Általános Iskola (Szabadka)
Baja – Március 18.
5 magyar – 5 külhoni csapat – Továbbjutott: Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, Stevan Sremac Általános (Zenta)
Berettyóújfalu – Április 8.
5 magyar – 5 külhoni csapat
Kisvárda – Április 29.
5 magyar – 5 külhoni csapat
Felsőzsolca – Május 10.
5 magyar – 5 külhoni csapat
Tatabánya – Május 20.
5 magyar – 5 külhoni csapat

Döntő
Budapest – Június 7.
7 selejtező legjobb magyar és külhoni csapatai

1599200346
Fotó: a szerző felvételei