Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békeműveleti kiképzési munkacsoport-ülés Szolnokon

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 11. 11:31

A Magyar Honvédség, illetve az MH Béketámogató Kiképző Központ adott otthont a NATO Katonai Hozzájárulás a Békeműveletekhez (Military Contribution to Peace Support Operations – MC2PS) szakértői csoport soron következő munkacsoport ülésének szeptember 4. és 6. között.

1596067718

A munkacsoport feladata, hogy – a NATO stratégiai szintű képzési igényeinek elemzését követően, figyelembe véve a jelen és a jövő kihívásait – megfelelő válaszokat dolgozzon ki képzési és kiképzési programok formájában, a képesség- és kompetencia-hiányosságok kezelése érdekében.

A magyarországi munkacsoport-ülésen a belga, finn, holland, magyar, német szakértők a képzési szükségleteket, illetve a célkitűzésekhez a lehető legmegfelelőbb tanítási és tanulási metódusokat tárták fel, valamint beazonosították a tananyagot, amely naprakész és hiteles információkat biztosít.

A Központ a 2016-ban elnyert NATO Oktatási és Kiképző Központok Partnersége (Partnership Training and Education Centres – PTEC) tagsága révén 2017 ősze óta vesz részt a munkacsoportülés munkájában, amely mind elméleti, mind gyakorlati vonalon támogatja az alakulat nemzetközi tanfolyamainak tervezett NATO akkreditációját, továbbá a katonai szervezet eddigi „képzésbiztosító" besorolásból „képzést biztosító és szakértői" intézményi besorolás irányába történő előrehaladását.

CímkékNATO