Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békeműveleti pótfelkészítés tartós külszolgálatra indulóknak

Szöveg: MH Béketámogató Kiképző Központ |  2019. június 18. 7:16

A tartós külszolgálatra tervezett katonáknak tartottak békeműveleti pótfelkészítést június 11-14. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1599204123
A kurzus során az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, az Egyesült Nemzetek Szervezete, az Európai Unió, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, valamint a nemzetközi szerződések alapján betöltött külszolgálati beosztások váltásába tervezett tisztek és altisztek elsajátították a békefenntartás alapjait és felfrissítették ismereteiket.

A felkészítésen részt vevő katonák – többek között – a NATO történetéről, feladatrendszeréről, szervezeti felépítéséről, katonai stratégiájáról és az aktuális kihívásokról hallhattak előadásokat. Mindezek mellett megismerkedtek az angol nyelvű rádióhírváltás szabályaival, az improvizált robbanóeszközök elleni védelem és a személyi kimentés-kimenekítés alapjaival.

1599204124
Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló felkészítés résztvevői a nemzetközi hadijoggal kapcsolatos, valamint egészségügyi, tárgyalástechnikai ismereteket is elsajátítottak, illetve gyakorolták a térkép használatát.

A képzés végén a hallgatók megkapták a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet.

1599204124
Fotó: MH Béketámogató Kiképző Központ