Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkozott a dandár a hallgatóknak

Szöveg: Gémes Ildikó |  2012. október 27. 13:56

A Magyar Honvédség alakulatinak és rendszereinek jobb megismerését szolgálja az a laktanyai látogatás, amit a felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói számára szerveztek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál október 25-én.

1595943654

Kun Szabó István dandártábornok, a helyőrség dandár parancsnoka mindig nagy örömmel fogadja azokat a felkéréseket, ahol Budapest legnagyobb létszámmal rendelkező alakulatát mutathatja be. Büszke azokra a katonákra, akikkel nap, mint nap együtt dolgozik és a feladatok sokasága ellenére mindig helytállnak.

A Magyar Honvédségen belül és különösen Budapest helyőrségben jelentős szereppel és feladatokkal rendelkező alakulat izgalmas és tartalmas bemutatóval készült a tizenkét fős osztály számára. Az alakulótéren bemutatott különleges díszelgő csoport és a központi zenekar műsora, valamint a híradó eszközpark megtekintése már önmagában is a dandár feladatainak sokrétűségéről árulkodik. Ezt a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység sátraiban kiállított rendszeresített alapfegyverzettel, ruházattal, történelmi zászlókkal és az „Itt nyugszik a 32-es" című film vetítésével színesítettek.

1595943654

A csoportkép elkészítését követően a parancsnok több mint egy órás előadásban foglalta össze a dandár felépítését és feladatrendszerét, amelyet az eseményekről, rendezvényekről készített fotókkal tett érdekesebbé. Az előadást követően Kun Szabó dandártábornok emléklapot és a csoportról készített fotót adott át a vendégek részére, hogy ezzel is emlékezetessé tegye az alakulatnál eltöltött időt.

Fotó: Szabó Lajos zászlós és a szerző felvételei