Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Szöveg: Gramantik Zoltán |  2019. február 26. 8:01

Ebben az évben is folytatódik a 2016-ban elindított altiszt fejlesztő foglalkozás, amelynek elsődleges célja a résztvevő állomány szakmai látókörének szélesítése. 

1599199252
Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) rendkívül szerteágazó feladatrendszeréből adódóan kiemelten fontos, hogy az altisztek olyan szakterületeket is megismerhessenek, valamint olyan információkra és tudásra is szert tehessenek, amelyek – bár elsődlegesen nem a honvédelem kérdésköréhez tartoznak – a mindennapi tevékenység során jelentősen megkönnyíthetik a munkavégzést, illetve biztosíthatják annak sikerét. Ennek lehetőségét teremti meg a negyedévente megrendezett foglalkozás.

1599199253
Az idei első rendezvényt a tavaly felújított és átadott Gerzsabek Károly teremben tartották, és Balázs Tibor törzszászlós, az MH BHD vezénylőzászlósa nyitotta meg. A megjelent altisztek ez alkalommal – többek között – a nemzetközileg is egyre hangsúlyosabbá váló jog- és érdekvédelem területével kapcsolatban is bővíthették ismereteiket, melyben az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH) nyújtott segítséget. Dr. Garamvári Miklós tartalékos ezredes, az AJBH főtitkára, valamint dr. Somosi György, az AJBH Hatósági és Környezetvédelmi Főosztályának főosztályvezető-helyettese előadásaikkal bepillantást adtak az alapvető jogok kérdéskörébe, azok jelentőségébe, illetve bemutatták az AJBH felépítését és működését, valamint legfontosabb szakmai feladatait.

1599199253
Bár első hallásra az előadás témája inkább érdekességnek tűnik, valójában szorosan kapcsolódik a résztvevők jelentős részének napi feladataihoz is, hiszen a Magyar Honvédség – így az MH BHD – vezénylő zászlósai maguk is az altiszti és a vezető állomány közti közvetítéssel, bizonyos értelemben egyfajta érdekvédelmet látnak el.

1599199253
Fotók: a szerző felvételei

Címkékaltiszt