Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatták a határvédelmi feladatokat a védelmi igazgatás képviselőinek

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2018. február 27. 18:35

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokságán, a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában tartották meg a Miniszterelnökség védelmi igazgatási felkészítő programjának egy részét.

1599182418
Az elmúlt időszakhoz hasonlóan ebben az évben is nagy súlya van a migrációs helyzet kezelésének. A Magyar Honvédség határ menti feladataival kapcsolatban dr. Lippai Péter ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék jelenlegi parancsnoka tartott előadást a védelmi igazgatási felkészítő programon részt vevőknek, akik a Miniszterelnökség szakmai szervezetei, a társminisztériumok és a kormányhivatalok kijelölt személyei. Így most azok kaptak egy széles körű tájékoztatást a katonák határvédelmi feladatairól, akik kapcsolatba kerülhetnek a védelmi igazgatással honvédelmi és katasztrófahelyzet idején.

A védelmi igazgatási felkészítő programot minden évben másik megyében tartják annak érdekében, hogy minden megye lehetőséget kapjon a szélesebb értelemben vett bemutatkozásra. Ennek során ismertetik az adott megye védelmi igazgatási feladatainak sajátosságait.  

1599182419
Dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja – aki egyben a Csongrád megyei Védelmi Bizottság elnöke – a programot záró beszédében kiemelte: történelmi időket élünk az Ideiglenes Biztonsági Határzár építése óta, és megköszönte a határon szolgálatot teljesítők munkáját. „Köszönet a honvédségnek és a rendőrségnek, mert ebben az embert próbáló helyzetben tanúbizonyságot tettek arról, hogy képesek megvédeni minket. Mert a béke és a biztonság nem egy adottság, azért tenni kell!"- mondta a kormánymegbízott.

A laktanyai program zárásaként a résztvevők megtekintették a Magyar Honvédség által a határvédelmi feladatban használt technikai és fegyverzeti eszközöket, illetve felszereléseket.

1599182419
Fotó: a szerző felvételei