Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benyovszky a Margitszigeten

Szöveg: Takács Vivien |  2015. augusztus 9. 11:15

Ismét nagyszabású táncjátékot ad elő a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) augusztus 14-én, Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadás Benyovszky Móric kalandos életéről szól.

1595998510

Újabb fergeteges előadására készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Ezúttal egy rendkívüli ember szenvedélyes és viszontagságos életútját követve járhatjuk be szinte az egész világot, ahogy azt a híres kalandor a XVIII. században tette.

Benyovszky Móric, művelt, több nyelven beszélő, a nők számára ellenállhatatlan vonzerővel bíró férfi, gondolataival és ötleteivel jócskán megelőzte korát. A magyar huszárkapitányból és grófból orosz hadifogoly, majd 1776-ban Madagaszkár királya lett. Kalandjait emlékirataiban örökítette, meg amelyet Jókai Mór fordított magyarra.

1595998510

A darabot Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész rendezte, a forgatókönyvet pedig Vincze Zsuzsa írta. A táncjáték zeneszerzője és dalszöveg írója a Ghymes együttesből ismert Szarka Tamás. Az idősebb, emlékeit felidéző Benyovszky szerepében Oberfrank Pált, míg a fiatal Benyovszky szerepében Zámbó Istvánt láthatjuk.

Aki lemaradna az augusztus 14-én este 20:00 órakor kezdődő darabról, október 27-én és 28-án az Erkel Színházban megtekintheti az előadást.

1595998511

Fotó: honvedart.hu