Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonultak

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. június 14. 11:06

A már megszokott rutinos rendben zajlott a bevonulás június 12-én Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A bevonulók az adat- és dokumentumegyeztetést követően megkötötték szerződéseiket, átvették személyes felszerelési tárgyaikat, majd pedig birtokba vették körleteiket.

1596034229

A beérkezést követően az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselőivel találkoztak először a Szentendrére bevonulók. Az akadémia Művelődési Házában berendezett bevonulási ponton az újoncok megtudták, hogy melyik alegységhez kerülnek a kiképzés idejére, majd átvonultak a Görgey-laktanya 2. számú épületébe, hogy elfoglalják körleteiket.

A következő napirendi pont az egészségügyi központban megtartott fogászati és egészségügyi vizsgálat volt, mely során megkapták védőoltásaikat is. Ezt követte az egyenruha átvétele.

1596034229

Az újoncok az elkövetkező hetekben elsajátítják a katonai alapismereteket, általános lőkiképzési és harcászati foglalkozásokon vesznek részt, de műszaki, vegyivédelmi és egészségügyi ismeretekkel is bővítik tudásukat. A tízhetes alapkiképzés végén kétnapos komplex záróvizsgán kell bizonyítaniuk a megszerzett tudást, hogy sikeres vizsga után megkezdhessék a tényleges katonai szolgálatot a Magyar Honvédség alakulatainál.


Fotó: a szerző felvételei