Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonság és hatékonyság

Szöveg: Szabó Ottó törzszászlós - Kálmánfi Gábor |  2018. január 27. 14:25

Hetedik alkalommal rendezte meg repülésbiztonsági konferenciáját január 23-án az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK). Mint közismert, a hetes szám kimagasló szereppel bír az emberi élet számos területén.

„A babonák szerint a hetedik év vízválasztó is – mi azonban a repülésbiztonság területén nem szeretjük a babonákat. Annál inkább kedveljük a fejlődést, a csapatmunkát, szeretjük az együtt elért eredmények sikerének ízét: a hatékonyságot"- mondta bevezetőjében Szücs József ezredes, a központ parancsnoka. Hangsúlyozta, hogy a légierő hatékonyságának egyik pillére a biztonság. Nem hazardírozhatunk emberrel, eszközzel, tudással. Minden apró veszteség csökkenti a hatékonyságunkat és a biztonságunkat.

1596043877

A parancsnok kiemelte: világviszonylatban a tavalyi esztendő a légi közlekedés történetének legbiztonságosabb éve volt, és az MH LVIK sem rontotta a statisztikát, holott a repülések és a gyakorlatok száma egyáltalán nem mutatott csökkenő tendenciát, sőt.
Szücs ezredes részletesen bemutatta a központ repülésbiztonsági helyzetét, szólt a Légi Irányító Központ, a Hadműveleti Központ, a híradó-informatika, a meteorológia, a katonai légiforgalom-szervezés kihívásairól.

1596043878

Mint minden évben, idén is a központ repülésbiztonsági konferenciáján tartotta meg beszámolóját a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred repülésbiztonsági tisztje, illetve folytatva a hagyományt, két előadás hangzott el meghívott vendégelőadóktól, amelyből az egyik a polgári kisgépes események vizsgálati tapasztalatairól szólt, a másik pedig egy másik közlekedési ágazat biztonsági kihívásaira adott válaszairól.

A konferencián a meghívott polgári szervezetek képviselői mellett részt vett Korom Ferenc vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

Fotó: Szabó Ottó törzszászlós

Címkéklégierő