Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bombát találtak a budapesti Ötvenhatosok terén, csütörtökön több házat kiürítenek

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2018. június 20. 18:47

Bombát találtak építkezés közben június 20-án, szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, valamint több utcát lezárnak – közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Dr. Markovics Zita főhadnagy tájékoztatása szerint egy 120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repesz-romboló aknagránátot találtak, amely kilőtt állapotban van.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtökön kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kezdi meg a környék kiürítését és az utcák lezárását. Összesen 12 társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása a kiürítés után, várhatóan 10 órakor kezdődik, ezért a tűzszerészek azt kérik, hogy a közlekedők 10 órától kerüljék el a környéket.

1599189000
Fotó: archív

Címkéktűzszerész