Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Cél: az egységesítés

Szöveg: MH Logisztikai Központ |  2014. április 4. 14:34

Március 28-án, pénteken ért véget az első, új tematika szerint végrehajtott raktárosi/raktárvezetői szakkiképzés.

1595969750
Rendszerezik az ismereteket

A szakkiképzések végrehajtásával kapcsolatban Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ (MH LK) parancsnokhelyettese elmondta: az elsődleges cél az egységesítés az anyaggazdálkodás minden területén, a távolabbi cél pedig az, hogy az MH Anyagellátó Raktárbázis állományának elméleti és gyakorlati ismereteit, szakmai tapasztalatát megosszák a katonai szervezetek szakállományával.

A szakkiképzések végrehajtására igényfelmérés alapján kerül sor. Az idén − a már végrehajtott képzést követően − április 10-én az élelmezési raktárosok, április 15-én az üzemanyag-raktárosok számára indít szakkiképzést az MH LK az MH Anyagellátó Raktárbázison. A továbbiakban végrehajtanak még élelmezési, üzemanyag-, páncélos- és gépjármű-, fegyverzettechnikai, műszaki harcanyag-raktárosi, raktárvezetői szakkiképzéseket is. A szakképzettséggel nem rendelkező üzemanyag- és vegyivédelmi raktárosok, a hűtőkonténer-kezelők és az üzemanyagtöltőgépjármű-kezelők, valamint a WARDAM szivattyúállomás-kezelők kiképzésére szintén sor kerül még az évben.


1595969750

Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ parancsnokhelyettese

A szakkiképzést a hét végén elméleti és gyakorlati vizsga zárta. Ferencz Szabolcs alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis Üzembentartást és Anyagellátást Tervező Osztály osztályvezetője értékelésében elmondta: a vizsga mindenkinek sikerült, és azt a résztvevők 60 százaléka kiváló szinten teljesítette.