Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célkeresztben az altisztképzés

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. március 30. 17:02

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa vezetésével március végéig ülésezik a vezénylőzászlósi kidolgozó munkacsoport Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

A munkacsoportban – Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa, illetve Bogdán Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Vezetőképző Csoport vezetője mellett – tizenegy egységszintű alakulat vezénylőzászlósa vesz részt; feladata pedig a Magyar Honvédség altisztképzési rendszerének felülvizsgálata, valamint az altisztképzés fejlesztésére vonatkozó javaslattétel kidolgozása a Honvéd Vezérkar főnök részére.

1596011135

A jelenlegi altisztképzés felülvizsgálatát környezetünk biztonságpolitikai változásai, illetve a Magyar Honvédséggel szemben támasztott követelmények tették szükségessé.  A vezénylőzászlósi rendszer egyik feladata, hogy – az altiszti támogató csatorna segítségével – javaslataival, szakmai iránymutatásával biztosítsa a Magyar Honvédség altisztképzési rendszerének magas szinten tartását, valamint a javaslatokat tegyen a képzésben jelentkező problémák hatékony megoldására.

A honvéd altiszti kar jelentős átalakuláson ment át a rendszerváltozás óta. Az altiszti struktúra, a képzési rendszer, valamint a feladat- és hatáskörök megváltoztak, ez pedig magával vonta a képzési rendszer folyamatos magas szinten tartásának szükségességét. A vezénylőzászlósi kar az altisztképzés területén jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt néhány évben, amit a NATO különböző parancsokságainak vezetői is több fórumon elismertek.

Ez a felhalmozott tudás a biztosítéka annak, hogy a vezető altisztek által kidolgozott javaslat hatékonyan fogja támogatni a Magyar Honvédség  döntéshozóinak munkáját az altisztképzés megújítása érdekében.

1596011135
Címkékaltiszt