Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

CIMIC kiválósági központ: Magyarország a soros elnök

Szöveg: Dóra László alezredes |  2014. november 30. 8:21

A NATO CIMIC Kiválósági Központ (CCoE), november elején,  Hágában megrendezett koordinációs bizottsági ülésen Magyarország – mint teljes jogú tagnemzet – átvette a soros elnöki tisztséget 2015 évre.

Hazánk CCoE tagsága lehetőséget biztosít a NATO CIMIC vonatkozású irányelveinek, doktrínájának, egyéb szabályozóinak kidolgozásában való részvételre, széleskörű missziós tapasztalatok feldolgozására, valamint bekapcsolódásra a NATO CIMIC képzés-oktatási rendszerébe.

A tagság biztosítja hazánk számára a regionális CIMIC képzési központi státuszt, amely magyarországi NATO akkreditált CIMIC tanfolyamok megrendezését jelenti, melynek hiányában csak külföldi tanfolyamok igénybevételével valósulhat meg a szakállomány – beleértve az alacsony készenlétű CIMIC csoportok és a funkcionális szakértői csoportok állományát is – alapfelkészítése. A CCOE által képviselt elméleti, tapasztalat feldolgozói, doktrinális irányvonal nélkülözhetetlen a hazai CIMIC képesség szakmai hátterének kialakításához, és az ahhoz szükséges NATO akkreditált szabályozók kidolgozásához.

1595983563