Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civil elismerés katonáknak

Szöveg: MH SZHB |  2012. szeptember 18. 19:57

A Demján Sándor által 2003-ban alapított Príma Primissima Díjhoz csatlakozva a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének vezetése a 2005. évben díjat alapított a művészet, a tudomány, a kultúra, az oktatás és a média régióban élő képviselői számára.

1595941811

Elismerést kapnak azok a nem vállalkozói szférában, de közfeladatot ellátó személyek is, akik kimagasló színvonalon művelik szakmájukat, foglalkozásukat, hivatásukat, ezáltal megérdemlik, hogy a figyelem középpontjában legyenek.

Az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázis büszke arra, hogy az ország második legnagyobb helyőrségében, Szolnokon és vonzáskörzetében majdnem háromezer embernek  biztosít munkát, és dolgozóin keresztül közel tízezer emberrel kerül kapcsolatba. A városvezetéssel és a civil lakossággal kialakított, évek óta jól működő kapcsolatot bizonyítja, hogy a civilek az ilyen jeles alkalmakkor sem feledkeznek meg a katonákról, és a hivatást nagyra becsülik.

A díjátadó gálát szeptember 16-án rendezték meg a szolnoki Szigligeti Színházban. A rendezvényen részt vett Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.

1595941812

Elismerést kapott dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnoka. Az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj állományából egy tiszt, míg az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái közül Mészáros István törzszászlós vehette át a „Szakma kiválósága" címet.

Fotó: Illyés Csaba