Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egy hullámhosszon” a dandárral

Szöveg: Tamás Tibor |  2012. szeptember 18. 20:11

A megállapodás keretet nyújt a további együttműködéshez, ami nélkülözhetetlen az információs társadalomban – mondta Kun Szabó István dandártábornok szeptember 18-án, kedden Budapesten, a Petőfi Sándor laktanyában.

1595941813

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka a híradók napja alkalmából írt alá együttműködési megállapodást a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesülettel.

Kun Szabó István dandártábornok a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: „Az együttműködési megállapodás előzménye sok évre nyúlik vissza. A megállapodás aláírása nem más, mint működő, tartalommal megtöltött tevékenység keretbe foglalása. A híradó szakterületen példa nélküli összefogást tapasztalok. A múlt ismerete nélkül nem ismerhetjük a jelent, ezért is fontos a mai generációnak az egyesület által tanúsított katonai magatartás, szakmai tudás, megbecsülés és szellemiség."

Dr. Lindner Miklós nyugállományú altábornagy, a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület elnöke a megállapodás hátteréről szólva kifejtette: a dandár feladatrendszerébe tartozó MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont munkája hozzáadott értékként megjelenik az összes híradó szolgálat eredményeiben is. Hozzátette: egyesületük „egy hullámhosszon" van a dandárral, mivel ők is kiemelten kezelik a honvédelmi nevelést, a pályaorientációt, a hazafias eszmére épülő történelmi és jelenkori híradó szolgálati hagyományok ápolását.

1595941814

Fotó: Galovtsik Gábor