Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi egészségnap a Honvéd Kulturális Központban

Szöveg: Aranykovács Andrea |  2014. április 19. 21:46

Családi egészségnapot rendeznek Budapesten, a Stefánia Palota−Honvéd Kulturális Központban április 27-én, vasárnap. A rendezvényre a katonákat és a civileket is egyaránt várják.

Az egészségnap célirányosan szólítja meg a különböző korosztályokat, a nagyszülőktől a szülőkön át az unokákig − egy teljes napra gazdag programot kínálva az egészség jegyében az egész családnak.

A rendezvény tíz órakor az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) helyőrségi zenekarának térzenéjével kezdődik, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület Tiszti Vívóklubjának tagjai tartanak látványos bemutató.

Mindezek mellett, délután három óráig – a rendezvény végéig − további érdekes programokból válogathatnak kedvükre a résztvevők.

1595970631

A gyerekek szórakoztatására kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel, gyerekjógával és − a Honvédségi Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) közreműködésével − tájfutással készülnek a szervezők. A biciklivel érkező kicsik pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a KRESZ-szabályokkal.

A könyvtárban filmvetítéssel, szellemi vetélkedőkkel, társasjátékokkal várják a látogatókat.

A szülők, nagyszülők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, ahol szakképzett orvosok és nővérek állnak majd rendelkezésükre. A prevenció jegyében egyénre szabottan kapnak választ az érdeklődők az egészségügyi problémákkal kapcsolatos kérdéseikre az MH Egészségügyi Központ–Honvédkórház, valamint az MH BHD Egészségügyi Főnökség szakembereitől.

A rendezvény fontos része a felnőtteknek szóló programok sokasága. Az érdeklődők többek között megismerkedhetnek olyan mozgásformákkal is, mint a Pilates- vagy a meridiántorna, illetve a kettlebell, amelyet a Honvéd Zrínyi Sportegyesület Rekreációs Szakosztálya képvisel. A Hososz közreműködésével pedig részesei lehetnek egy közelharc-bemutatónak is.

A nap folyamán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kitelepülő partnerei − az egészséges életmód jegyében − különleges étel- és italtermékeket kínálnak az ínyenceknek, természetgyógyászok ismertetik biotermékeiket, valamint érdekes előadások sorozata várja a résztvevőket.