Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatás Kecskeméten

Szöveg: Szausev Xénia |  2014. január 31. 18:23

Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka – Sáfár Albert dandártábornok, az ÖHP légierő haderőnem főnöke, valamint Négyesi Tibor főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylő zászlósa kíséretében – a napokban Kecskemétre látogatott, hogy megismerkedjen a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vezetésével, az itt szolgáló katonákkal és polgári alkalmazottakkal, valamint az alakulat tevékenységével.

1595966455

Fucsku Sándor vezérőrnagyot (középen) és delegációját Ugrik Csaba ezredes fogadta (jobbra)

A MH Összhaderőnemi Parancsnokság tavaly novemberben kinevezett parancsnoka és kísérete január 29-én érkezett a kecskeméti repülőbázisra. A delegációt Ugrik Csaba ezredes, a bázis parancsnoka fogadta, aki jelentésében részletesen tájékoztatott az alakulat rendeltetéséről, szervezeti felépítéséről, a tavalyi eredményekről, valamint az idén várható legfontosabb feladatokról.

Fucsku Sándor vezérőrnagy ezt követően állománygyűlésen mutatkozott be a repülőbázison szolgáló katonáknak és polgári alkalmazottaknak, illetve elismerését fejezte ki az eddig elért eredmények miatt.

1595966456

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka állománygyűlés keretében mutatkozott be a repülőbázison szolgáló katonáknak

Az állománygyűlés után Fucsku vezérőrnagy és kísérete betekinthetett a katonai szervezet fegyveres légvédelmi készültségének folyamatába, majd megnézte a repülőtér üzembentartó és javító tárolóhelyét. Ezt követően ellátogatott a hadműveleti központba, majd a Gripen hangárban  közelebbről is megtekintett egy JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet.

A látogatás végén, a hajózó épületben Ugrik Csaba ezredes és Kálló Sándor őrnagy, a Puma század parancsnoka bemutatta a pilótaruházatot, annak kellékeit, a tervező rendszert, majd az elöljárók szemügyre vették a pilóták eligazító helységét is.

1595966456

Fucsku Sándor vezérőrnagy megtekintette a pilótaruházatot és annak kellékeit

Fotó: a szerző felvételei