Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatáson a vezető altisztek

Szöveg: MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság | Fotó: a szerző |  2019. október 26. 13:47

Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam 7. évfolyama érkezett az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságra október 17-én. Az egység- és zászlóaljszintű vezénylőzászlósokból álló osztályt Imre István ezredes, az alakulat törzsfőnöke fogadta.

1596070801

Imre ezredes megnyitójában kiemelte: a látogatás nem csupán azon hallgatók számára fontos – akik a Magyar Honvédség szempontjából napjaink meghatározó területeiről szereztek ismereteket – de a parancsnokság számára is. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy a vezető altisztek lássák és értsék a tartalékos erők képzését és kiképzését, a tapasztalat-feldolgozást, illetve a doktrína- és szabályzatfejlesztés – nem minden esetben szem előtt lévő – területeit is.

A törzsosztály megbízott vezetője bemutatta az alakulat napi életét, felépítését, kiemelve, hogy a felső vezetői irányok és célkitűzések erre a szintre érkeznek először, és innen haladnak tovább a végrehajtói szint felé. A taktikai szintet az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred vezénylőzászlósa ismertette a résztvevőkkel. Hangsúlyozta: az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezreddel közösen folytatott hátországvédelem nem az eddigi megszokott feladatok közé tartozik. A hallgatók előadások keretében megismerkedhettek a területvédelem, a kiképzés helyzetével és mindezek logisztikai hátterével is, középvezetői irányítói szinten.

A csapatlátogatást az MH HFKP vezénylőzászlósa, Hazafi Károly törzszászlós előadása zárta, amely a vezénylőzászlósi rendszer feladatairól, alakulatszintű szerepéről szólt.