Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep az anyagellátóknál

Szöveg: Antal Ferenc |  2014. április 17. 15:23

Ünnepi állománygyűléssel, koszorúzással és statikus bemutatóval köszöntötték az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) csapatünnepét április 17-én, csütörtökön Budapesten.

1595970394
Nagy Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka; Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka; dr. Pogácsás Imre dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke és Schmidt Zoltán ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők megbízott főnöke

A rendezvény a jogelőd katonai szervezetek történetének felidézésével kezdődött. Mint ismeretes, a Magyar Honvédség védelemgazdasági és központi logisztikai feladatokat ellátó szervezeteinek tavalyi átalakításakor − június 23-i hatállyal − megszűnt az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ, feladatai és személyi állománya az MH Logisztikai Ellátó Központhoz (MH LEK) került át. Egy nappal később pedig megalakult az MH LEK jogutódja, az MH Anyagellátó Raktárbázis.

A csütörtöki ünnepi állománygyűlésen elhangzott: az elmúlt évtizedekben hol leértékelődött, hol erősödött az ellátószervezetek tevékenységének megítélése, azonban szükségessége sem korábban, sem napjainkban nem vonható kétségbe. Nyilvánvaló, hogy a hadsereg a megfelelő felszerelés, ellátás, az azt végrehajtó szakképzett állomány nélkül gyakorlatilag működésképtelen lenne.

1595970394
A logisztikának megkérdőjelezhetetlen feladata van

Nagy Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a logisztikának megkérdőjelezhetetlen feladata van a Magyar Honvédség életében, mert akár több száz, több ezer kilométerre hazánktól is biztosítani kell a magyar katonák logisztikai ellátását. Hozzátette: „minden évben a csapatünnep alkalmával megtiszteljük a jogelődöket, mert a jelen és a múlt összeköt minket."

A rendezvény elismerések átadásával, majd a Military Girls szórakoztató előadásával folytatódott. Az állománygyűlést kopjafa-koszorúzás és faültetés zárta.

1595970394
Megkoszorúzták a kopjafát

Fotó:
Galovtsik Gábor