Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep az MH GAVIK-nál

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. szeptember 8. 11:38

Ünnepi állománygyűléssel emlékeztek az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ és jogelőd szervezetei megalakulásának 48. évfordulójára szeptember 5-én. A hagyományoknak megfelelően idén is a meghívottak között szerepeltek a Görgey család és Görgey Kör képviselői, az együttműködő katonai szervezetek parancsnokai és képviselői, valamint az MH GAVIK-nál korábban szolgálatot teljesítő nyugdíjasok.

Az ünnepségen a Honvéd Vezérkar főnök és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyakat és okleveleket Biró István ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Szárazföldi Haderőnemi Osztály osztályvezetője adta át. Ezt követően Csuka József alezredes, megbízott központparancsnok tartotta meg ünnepi beszédét. „A globális biztonsági kihívások között továbbra is számolni kell az ABV fegyverek proliferációjával és az ebből eredő katonai feladatokkal, amelyek eredményes végrehajtásához – a meglévő ABV védelmi képességeink szinten tartása mellett – elengedhetetlenek az új technikai fejlesztések, beszerzések és a megfelelően felkészített, kiképzett személyi állomány megléte" – fogalmazott.

1596038478

Csuka alezredes végezetül megköszönte a teljes személyi állomány lelkiismeretes munkáját és tisztességes helytállását, valamint az elöljáró és együttműködő szervezetek támogatását.

Az ünnepi állománygyűlés végén elöljárói, illetve központparancsnoki elismerések átadása következett.