Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia százados |  2019. március 6. 14:56

„A szervezet kohéziója a tudásban és az állomány összetartásában gyökerezik. Önök és elődeik képesek voltak arra, hogy állandóan fejlesszék tudásukat, lépést tartsanak a fejlődő világgal. Önök ma a légierő egyik legbiztosabb és legmegbízhatóbb bázisát jelentik” – fogalmazott Sáfár Albert dandártábornok, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) csapatünnepén, Veszprémben.

1599199502
„A csapatünnep mindig több, mint egy formális rendezvény a katonai szervezet életében. A közösségformálás kiemelt eszköze és hozzátartozik a katonai hagyományok ápolásához" – tette hozzá a tábornok.

Az MH LVIK csapatünnepe egy olyan dátumhoz kötődik, amely nem csak az alakulat, hanem az egész ország katonai életében kiemelkedő. 1999. március 1-jén lépett első alkalommal készenléti szolgálatba a Légi Irányító Központ jogelődje, a Nemzeti Légi Vezetési Központ. Ezzel Magyarország első katonai szervezeteként csatlakozott a NATO integrált légvédelmi rendszeréhez, megelőzve a NATO-csatlakozás dokumentumainak aláírását.

1599199502
Az alakulat nemrég kinevezett parancsnoka, Berec Zoltán ezredes ünnepi beszédében kiemelte: a központ olyan kihívások előtt áll a közeljövőben, amelyek sikeres megoldásához elengedhetetlen az állomány magas szintű szakmai felkészültsége, összetartása és megbízhatósága. Ezek a képességek a megalakulása óta jellemzik a központ állományát.

A beszédeket követően elismerésben részesültek az elmúlt egy évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó katonák.

A csapatünnep a hagyományt követve idén is sportnappal záródott.

1599199502
Fotó: MH Légi Vezetési és Irányítási Központ