Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csereüdülési megállapodás Szlovákiával

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző |  2019. október 17. 16:46

A katonák pihenését szolgáló csereüdülésről szóló együttműködési megállapodást írt alá Boris Ďurkech dandártábornok, a szlovák védelmi minisztérium Humán Erőforrások Főosztály főigazgatója, valamint Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára október 17-én, csütörtökön, Veszprémben.

1596070364

A megállapodás értelmében a két nemzet katonái a kölcsönösség jegyében a téli időszakban tátrai, a nyári időszakban pedig balatoni üdülőkben regenerálódhatnak. Szlovákia az első alkalommal 2020 januárjától biztosít üdülési lehetőséget a magyar katonáknak.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Boris Ďurkech dandártábornok elmondta: a szlovák-magyar együttműködés eddig is sok területen volt kiváló. Hozzátette: a haza szolgálata nemes, de sok energiát igénylő feladat, így a regeneráció kiemelten fontos.

1596070364

Erdélyi Lajos kiemelte: évekkel ezelőtt már volt hasonló megállapodás a két nemzet között. Mint fogalmazott: biztos benne, hogy sikeres lesz a mostani együttműködés is.

A szlovák-magyar csereüdülési megállapodás megkötésének szándéka idén januárban dőlt el a hejcei megemlékezést követő miniszteri találkozón.