Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

DEHÖK: kihelyzett ülés a toborzóknál

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. március 10. 17:02

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) toborzó tanterme adott otthont a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat (DEHÖK) soros elnökségi ülésének a napokban.

A debreceni központ és az ország egyik legnagyobb, több mint harmincezer hallgatóval rendelkező felsőoktatási intézménye hosszú évek óta szoros és eredményes kapcsolatot ápol egymással. A toborzók állandó vendégei az egyetem rendezvényeinek, a kari napokon, állásbörzéken, illetve a gólyatáborokban folyamatosan megvan a lehetőségük bemutatni a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati formákat. Ennek, a hosszú évekre visszanyúló – és 2014-ben az MH HKNYP és az egyetem közötti együttműködési megállapodással megerősített – közös munkának az eredménye az, hogy a hallgatók közül sokan érdeklődnek a katonai pálya iránt és vállalnak katonai szolgálatot.

1596010205

A kihelyezett ülésen az elnökség tagjait Nagy Zoltán alezredes, a 2. KIK parancsnoka köszöntötte, és adott tájékoztatást a központ tevékenységéről és feladatrendszeréről. Kitért azokra a területekre, amelyek a jövőben is együttműködési lehetőséget biztosíthatnak a katonai toborzók és az egyetem között. Az önkéntes tartalékos rendszer kapcsán arra kérte a DEHÖK elnökségi tagjait, hogy meglévő lehetőségeikkel továbbra is segítsék a toborzók munkáját annak érdekében, hogy a hallgatók minél nagyobb számban megismerjék ezt a szolgálati formát.

A központparancsnok két áprilisi eseményre is felhívta a figyelmet. Április 20-án délelőtt a Magyar Hadtudományi Társaság Debreceni Tagozata tart az egyetem aulájában filmvetítésekkel egybekötött előadásokat, ahol a toborzók is bemutatják a katonai szolgálatvállalás lehetőségeit. Aznap délután pedig a „Toborzó Ország-futás 2016" elnevezésű váltófutás érkezik meg Debrecenbe. Utóbbi programmal kapcsolatban Nagy Zoltán alezredes elmondta: a vállalkozó szelleműek a Nagyerdei Stadion előtt csatlakozhatnak a futókhoz, és együtt érkezhetnek be a katonákkal a Kossuth térre, ahol egy nagyszabású rendezvény várja a katonaság, illetve a sport és az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

1596010205

A DEHÖK elnökségének tagjai támogatásukról biztosították a központ parancsnokát mind a toborzás, mind az országfutás kapcsán. Véleményük szerint az egyetemisták szívesen vesznek részt mindenféle sportrendezvényen, így várhatóan nagy létszámban vesznek majd részt az áprilisi futáson is.

Fotó: Tóth Imre százados