Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Doni Emléktúra Nógrádban is

Szöveg: Gáspár M. Levente alezredes | Fotó: Galbács Péter önkéntes műveleti tartalékos zászlós |  2020. február 5. 12:00

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Nógrád megyei 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóaljának hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái idén már második alkalommal vettek részt a Doni Emléktúra megyei szakaszain.

1596075751

A januárban teljesített, Szécsény-Őrhalom-Nógrádgárdony-Csitár-Balassagyarmat útvonalon közel harminc, míg február 1-jén a Karancslapujtő-Karancsalja-Salgótarján útvonalon mintegy 15 kilométert teljesítettek a zászlóalj katonái.  A „Nógrád" menetszázad részeként, a zászlóalj hivatásos és szerződéses állománya mellett, ezúttal 14 önkéntes területvédelmi és két önkéntes műveleti tartalékos katona is teljesítette a távot.

A verőfényes napsütésben végrehajtott emléktúrán mindhárom településen megkoszorúzták a világháborús emlékműveket, majd a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban tartott központi megemlékezésen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, és Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy, főszervező mellett Takács Tibor őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke tartott megemlékező beszédet.

1596075752