Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségesen érkeztek meg Irakból

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző |  2020. március 15. 19:38

Az új koronavírus (COVID-19) okozta világjárvány elleni küzdelem jegyében elrendelt járványügyi rendszabályok szigorú betartása mellett, a Magyar Honvédség Airbus A-319-es szállítógépével érkeztek haza féléves külszolgálatuk leteltével, március 15-én délután az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) kilencedik váltásának tagjai.

1596077118

Műveleti területen eredményesen teljesített hat hónap külszolgálat után a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison leszállva érkezetek haza Magyarországra az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens kilencedik váltásának tagjai.

1596077118

A kontingens parancsnoka, Farkas Sándor alezredes elmondta: a repülőtéren, a gépből történő kiszállásuk előtt még egy gyors egészségügyi vizsgálaton is átestek. Egy orvoscsoport minden katona testhőmérsékletét megmérte, valamint ellenőrizték az indulás előtt, Erbilben kitöltött adatlapjaikat is.

1596077118

Tekintettel az új koronavírus okozta világjárvány elleni küzdelem jegyében elrendelt veszélyhelyzetre, a kontingens ünnepélyes visszafogadása elmaradt. A katonák a repülőgépről azonnal az őket váró buszokra szálltak. A műveleti területen elvégzett folyamatos és szigorú egészségügyi ellenőrzéseiknek köszönhetően azonban nem kell karanténba vonulniuk, viszont a következő tizennégy munkanapot mindegyikőjüknek otthon kell töltenie.

1596077119