Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi katonák jelentkezését várják

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 22. 16:56

A Magyar Honvédségnél az egészségügyi szakemberek toborzása és alkalmazása kiemelt kérdés napjainkban. Ennek érdekében több fórumon toboroz a honvédség; a toborzó szakemberek örömmel tettek eleget a Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája meghívásának is.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi toborzói, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alakulatának egészségügyi központja toborzott a Szegedi Szakképzési Centrumban, ahol az egészségügy számos területére történik képzés.

1596027957

A toborzók fontosnak tartották, hogy az ápolótanulók is tájékoztatást kapjanak arról, milyen lehetőségeik vannak, ha szerződéses katonai szolgálatot vállalnak tanulmányaik után.

A rendezvényen elhangzott: az egészségügyi dolgozók szakterületüknek megfelelő beosztásokat látnak el a Magyar Honvédségben, legyenek ápolók vagy akár orvosok.

A honvédség számos előnyt nyújt a szolgálatot vállalóknak, ösztöndíjjal, szociális juttatási rendszerrel támogatja a jelentkezőket és lehetőséget biztosít a fiatal szakorvosoknak, ápolóknak, hogy tapasztalatot szerezhessenek. Az egészségügyi dolgozók két esküvel is elkötelezhetik magukat és azt is bizonyíthatják, hogy nem csak a gyógyító feladatokat, hanem a haza védelmét is szem előtt tartják.

1596027957

Az eseményen Pontyik Pál százados és Nagy Zoltán zászlós – a hódmezővásárhelyi alakulat egészségügyi központjának szakembereivel együttműködve – népszerűsítette a katonai szolgálatvállalás lehetőségeit, elsősorban a katonai szervezeteknél betölthető, szakirányú végzettséget igénylő beosztásokat, illetve a tartalékos szolgálatot.

Fotó: Pontyik Pál százados