Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi szakfelkészítést tartottak

Szöveg: Matuszka József főtörzsőrmester |  2016. december 11. 9:50

Szakfelkészítésen vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Egészségügyi Központjának beosztottjai.

1596024381

Immár hagyomány, hogy az Egészségügyi Központ katonái – napi feladataiktól függően – szakfelkészítéseken gyakorolják be és frissítik fel a mindennapi egészségügyi biztosítási feladatokhoz szükséges, szakmai irányelvek szerinti gyakorlati képességeiket és az elméleti tudásukat.

A november végén és december elején megtartott képzések instruktorai a civil egészségügyi rendszerben dolgozó szakemberek voltak. A szegedi sürgősségi osztály ügyeletvezető orvosa, dr. Cserjés Andrea szakmai ismereteit átadva, a sürgősségi esetek kezelésének elsajátításához nyújtott hasznos segítséget. Az Országos Mentőszolgálat szegedi mentőállomásának vezetője, Nyeste Zsolt pedig gyakorlati tanácsokkal látta el a katonákat.

1596024382

A szituációs gyakorlatok során az egészségügyi szakállomány begyakorolhatta a valós sérültellátást, a beteg-sérült vizsgálat és ellátás során előforduló állapotromlásra való reagálást, illetve a beteg állapotának stabilizálását. A képzésen az oktatók csoportokkal dolgoztak, így személyre szabott visszajelzéseket tudtak adni a feladatok közben.

A dandár egészségügyi állománya a mindennapokban – szerencsére – ritkán találkozik sürgősségi esetekkel, súlyos betegekkel, azonban az ismeretek szinten tartására és frissítésére mindig szükség van, különös tekintettel arra, hogy a szakállomány folyamatosan részt vesz a tömeges bevándorlás okozta feladatok egészségügyi biztosításában.

1596024382

Fotó: Búz Csaba hadnagy