Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy álom vált valóra

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. szeptember 19. 17:49

Kardos esküvőn vette el menyasszonyát, Nagy Anikót augusztus 27-én Éles Gergely főtörzsőrmester Kecskeméten.

1596020132

„2013 nyarán ismerkedtünk meg egy tápiósági tuningtalálkozón, amit egy közös baráti pár rendezett. Én ekkor még Budapesten dolgoztam civil munkakörben, férjem, pedig Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, a Repülő-műszaki Zászlóalj Gripen-századának fegyvermechanikusaként.
Rövid időn belül összeköltöztünk, feladtam budapesti életemet, Kecskemétre költöztem és kerestem ott munkát. Tavaly nyáron született meg a kislányunk. Az esküvőnk teljes szervezését közösen, együtt csináltuk.
Amikor katona lett a férjem, akkor eldöntötte, hogy ha egyszer lesz esküvője, akkor az kardos esküvő lesz. Ez számomra is egy álom lett és valóra is vált" – mesélte el a honvedelem.hu érdeklődésére Élesné Nagy Anikó.

1596020132

A polgári szertartást Kecskeméten, a polgármesteri hivatal dísztermében tartották, az egyházit pedig a Barátok-templomban. A lakodalom szűkebb családi, rokoni és baráti körben szintén Kecskeméten volt. A kardosok – Veisengruber Zoltán százados, Kriston Krisztián főhadnagy, Szegény Tamás hadnagy, Kossa László zászlós, Lizák Zoltán főtörzsőrmester, Dormány Szabolcs főtörzsőrmester és Husz Attila őrmester – Éles Gergely főtörzsőrmester kollégái és egykori iskolatársai voltak.

„Nagyon különleges, csodálatos és igazán felemelő érzés volt a díszelgés alatt életem szerelmével átvonulni, ami attól lett számunkra még különlegesebb, hogy az első lépésnél még a harangok is megszólaltak" – emlékezett vissza a nagy napra az ifjú feleség.

1596020133