Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt a sportért

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2015. február 1. 9:13

Megújította kétéves együttműködési megállapodását a MH 25. Klapka György Lövészdandár, valamint a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület. Az új szerződést Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, illetve Mészáros Károly, az egyesület elnöke írta alá.

1595987112

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a TTT-HSE − mely a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének égisze alatt működik − a dandár létesítményeit a szabad kapacitás terhére, térítés ellenében igénybe vegye, bizonyos szabályozott keretek között. Az így használható sportobjektumok fellendítik a sportszakmai tevékenységet és lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szövetség folyamatosan segítse és támogassa a katonák egészséges életmódját, fizikai erőnlétük megtartását.

Az egyesület néhány szakosztályának vezetője a dandárnál szolgál, illetve a tagok között is vannak katonák, akik szép eredményeket érnek el az országos és regionális szintű versenyeken.

Ez az együttműködés többek között lehetőséget teremt a sportlövészet működtetésére is, melynek köszönhetően Tatán − egyedül az országban − a helyőrségi lőtéren lehetőség van nagy távolságú sportlövőversenyek megrendezésére.

1595987112


Fotók: a szerző felvételei