Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a gyermektáborokért

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. április 17. 11:08

Gyermektáborok szervezésére és támogatására kötött együttműködési megállapodást az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK), valamint az MH Szociálpolitikai Közalapítvány Balatonakarattyán, a Honvédüdülőben.

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ az idei nyárra is számos fejlesztéssel készül. Egyik kiemelt program a faházas pihenő területén egy gyermektábor kialakítása, ahol a nyár folyamán, 9-10 turnusban (egy turnus 8 nap, hét éjszaka), teljes ellátással, tanári és egészségügyi felügyelettel, izgalmas programokkal várják majd az igényjogosultak 8-12 év közötti gyermekeit. A turnusok létszáma várhatóan 50-60 fő lesz.

1596030617

A táborokat az MH RKKK szervezi, a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány pedig a táborozásban résztvevő hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, gyermekenkénti költségeit nettó 45 ezer forinttal támogatja, így az igényjogosult családoknak csak minimális összeggel kell hozzájárulni a gyermekek nyaralásához, ami nagy segítséget jelenthet számukra.

1596030617

Az együttműködők gyermektábor szervezésével és anyagi támogatásával kívánnak hozzájárulni a Magyar Honvédség személyi állománya, és szociális gondoskodási körébe tartozó, szociálisan rászoruló családok 8-12 év közötti gyermekei, árvái neveléséhez, szabadidejük tartalmas eltöltéséhez.

 

Fotó: a szerző felvételei