Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a honvédelemért

Szöveg: Rátkai István őrnagy |  2015. június 2. 9:06

A katonai pálya népszerűsítése céljából írt alá együttműködési megállapodást dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. Pákozd (KEMPP) ügyvezető igazgatója és Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) parancsnoka.

1595994921

Az együttműködés a két szervezet között nem új keletű, hiszen évek óta kiváló kapcsolatot ápolnak. A megállapodás létrehozásának előkészületeit az MH HKNYP székesfehérvári központja végezte, korábban pedig már sikeresen dolgoztak együtt az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelését elősegítő közös programok és rendezvények megszervezésében, mint például a Honvédelmi Kötelék elnevezésű haditornaverseny megyei döntője.

Ezt az együttműködést foglalták most hivatalos keretbe, melyet még szélesebb körben szeretnének tovább fejleszteni, elsősorban a szerződéses katonai állományba történő toborzás, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer feltöltésének támogatása érdekében.

A megállapodás értelmében a katonai szervezetnek lehetősége lesz a KEMPP által biztosított felületeken, a látogatóközpontban és a park területén a katonai szolgálatok bemutatására és népszerűsítésére, továbbá közös rendezvényeket szerveznek, projekteket dolgoznak ki. Mindemellett további céljuk a tanulók hazafias és honvédelmi nevelését célzó programok támogatása: a KatonaSuli-program és a Hazafiság Iskolája pedagógiai program.

A megállapodás nem titkolt célja a honvédelem és a katona pálya további népszerűsítése, amely révén remélhetőleg egyre többen jelentkeznek majd a honvédség kötelékébe.

1595994921

Fotó: a szerző felvételei