Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés és akadályverseny

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. október 2. 16:20

A katonai hivatás, a továbbtanulási lehetőségek, az önkéntes tartalékos rendszer feltöltésének elősegítése, valamint a Magyar Honvédség szolgálati lehetőségeinek népszerűsítése a célja annak az együttműködésnek, ami az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP), valamint a Miskolci Szakképzési Centrum között jött létre szeptember 30-án, pénteken, Miskolcon.

1596020769

A megállapodást Vanyur Tibor ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka, valamint Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese írták alá. Az együttműködés további célja a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának növelése, a katonai pálya népszerűsítése, a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állománnyal történő feltöltésének elősegítése.

1596020769

A megállapodás aláírása alkalmából Vanyur Tibor ezredes elmondta: munkatársai, azon túl, hogy általánosságban ismereteket adnak a honvédelemről, segítenek megérteni annak működését és próbálnak kicsit az iskola hétköznapjai részévé válni, hiszen a biztonság, a honvédelem ma már a mindennapjaink kérdése.
„A haderő hazánk egyik legnagyobb munkáltatójaként tárt karokkal várja azokat a szakképzett embereket, akik tanulmányaik befejezését követően a katonai hivatást választják. A Magyar Honvédség az autószerelőn át a gépjárművezetőig, a zenészen át a lelkészig minden szakmában tud valamilyen lehetőséget felajánlani" – fogalmazott a parancsnok, hozzátéve:  katonának lenni több, mint munka, az hivatás.

1596020769

Tátrai István József főigazgató-helyettes elmondta: amellett, hogy elsődleges küldetésnek tekintik a szakemberek képzését, fontos feladatuk a diákok hazaszeretetre, honvédelemre nevelése is.

1596020769

Az együttműködési megállapodás aláírását követően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának műsorát hallgatták meg a résztvevők, majd akadályverseny kezdődött, melyen 12 középiskola 12 diákja küzdött a győzelemért. Az erőpróba egyáltalán nem volt könnyű, mert a fiataloknak rohamsisakban, fegyverrel a kézben kellett különböző akadályokat leküzdeniük a lehető legrövidebb idő alatt.

1596020770

A verseny végén oklevéllel és emléktárgyakkal jutalmazták a három leggyorsabb diákot, ám a többi fiatal sem távozott üres kézzel, hiszen Vanyur ezredes egy-egy baseballsapkát adott ajándékba a résztvevőknek.

1. helyen végzett Kevevári Marcell, a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium diákja.
2. lett Takács Tamás, a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja.
A 3. helyet pedig Bobcsák Zombor, a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium diákja szerezte meg.

1596020770

Fotó: a szerző felvételei