Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjszakai bevetés: múzeumok éjszakája Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 23. 18:11

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai korabeli egyenruhában tartott tárlatvezetéssel várnak minden érdeklődőt június 24-én, szombaton, 16-24 óra között a Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményben, vagy ahogyan sokan ismerik, a Sorkatona Múzeumban.

1596034575

2003 óta minden évben megrendezik a nagy sikerű, Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális programot, amelyhez a szolnoki múzeum 2015-ben csatlakozott először. A rendezvény időtartama alatt, rendhagyó módon, nyitva tartási időn kívül is várják az érdeklődőket.

A nagy népszerűségnek örvendő szolnoki szakgyűjteményben a látogatók – akiket korabeli egyenruhába bújt aktív katonák fogadnak – ezen a napon izgalmas programokon vehetnek részt; egyebek mellett kézbe vehetik a Magyar Honvédségnél rendszeresített, de mára hatástalanított fegyvereket.
Emellett idén is lesz haditechnikai bemutató. A program során megtekinthetik a Borsody László őrnagy, vívómester életútjáról összeállított kiállítást, és bemutatót láthatnak az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred, valamint az MH Katonai Rendészeti Központ munkatársaitól. A jó hangulatról pedig a Légierő Zenekar – Szolnok gondoskodik.

1596034575