Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ejtőernyős honvédelmi öttusa

Szöveg: Kabdebon Szabolcs törzsőrmester |  2019. április 15. 13:01

Az április 10-11-én hatodik alkalommal megrendezett ejtőernyős honvédelmi öttusa versenyen az Önálló Honvéd Ejtőernyős Zászlóalj szolnoki megalapításának 70. évfordulójáról is megemlékeztek.

1599201254
A rendezvényt – amely immár harmadik éve az Országos Haditorna Verseny selejtezője is – az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete (Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének tagja) az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison szervezte meg. A verseny célja az általános iskola 5-8. évfolyamos és a középiskolás tanulók részére honvédelmi ismeretek átadása, a katonai pálya vonzóvá tétele, valamint az ejtőernyős-utánpótlás feltérképezése.

1599201254

Az úszásból, lövészetből, kézigránát-célbadobásból, tájékozódási futásból, a katonai ejtőernyőzés történetéből és ejtőernyős anyagismeretből álló versenyt dr. Koller József dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka nyitotta meg. A Szolnokról, Szegedről, Hajdúhadházról, Hajdúsámsonról, Bajról, Gödöllőről, Üllőről, Derecskéről és Debrecenből érkező résztvevők a megnyitó után látványos ejtőernyős bemutatót láthattak.

Az eredményhirdetésen Rolkó Zoltán ezredes, parancsnokhelyettes adta át a díjakat.

1599201254

Fotó: a szerző felvételei