Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elektronikai sikerek a Kratochvilban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 16. 9:15

A napokban Pécsen rendezték meg az ország egyik legrangosabb középiskolai elektrotechnikai megmérettetését, a Simonyi Károly Elektrotechnika Versenyt. A kétnapos versenyen a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata a harmadik helyezést szerezte meg.

A Simonyi Károly Elektrotechnika Versenyt először 1991-ben, a régió iskolái részére hirdették meg. Azóta évről évre több iskola képviselteti magát e meghívásos versenyen. Ma már az egész országból, sőt 2010-ben először az országhatáron túlról is érkeztek a versenyre tehetséges és jól felkészült fiatalok.

1596032131

A kétnapos versenyen a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata a harmadik helyezést szerezte meg. Egyéniben a legjobb eredményt Bodnár Bálint 11. évfolyamos növendék érte el, aki a harmadik legjobb szóbeli vizsgafeleletet teljesítette.
Rácznék Kovács Mária felkészítő tanár elmondta: a diákok a tanév elejétől folyamatosan készültek a versenyre. Mint fogalmazott: az iskolában tudatos versenyfelkészítés és kiválasztás működik, az elektronika iránt érdeklődő tehetséges növendékek már a 10. évfolyamtól speciális versenyfelkészítésen vesznek részt.

A honvéd középiskola diákjai idén is kitettek magukért. Indultak az ország legrangosabb elektronikai versenyein, és mindenhonnan éremmel tértek vissza.

1596032131

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium