Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentésből jelesre vizsgáztak a hadihajósok

Szöveg: Németh-Zsohár Agnieszka százados |  2013. július 10. 20:15

Jelesre vizsgáztak életmentésből július 10-én, szerda délután az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

Hatalmas csattanásra figyeltek fel szerda délután a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjében szolgálatot teljesítő hadihajós katonák. Mivel azt feltételezték, hogy a Váci úton közlekedési baleset történt, azonnal a hang forrásának irányába futottak. Közelebb érve azt látták, hogy egy személygépkocsi két utassal a Szilas-patakba zuhant.

1595956858

Mivel a jármű az oldalára borulva állt meg a patakban, félő volt, hogy az utasok belefulladnak a vízbe. Felismerve az életveszélyes helyzetet, az alakulat katonái − Danyikó László százados, Koch Norbert hadnagy, Tóth Edmond főtörzsőrmester, Tomán Csaba szakaszvezető és Kiss László őrvezető − azonnal megállítottak egy, a Váci úton közlekedő tehergépjárművet és a sofőrjétől köteleket kértek. A kötelekkel rögzítették az autót, hogy ne tudjon tovább csúszni a patakba.

Eközben értek a helyszínre a mentők, a katasztrófavédelem, valamint a tűzoltóság munkatársai. A hadihajós katonák a IV. kerületi tűzoltók segítségével a könnyebben sérült utast kimentették az autóból, és kezükben vitték fel az útra.

1595956858

Mivel a helyszín nehezen megközelíthető, a katonákra − helyismeretük miatt − a mentési munkálatok végéig szükség volt.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja szerint a jobbkormányos autóban két huszonöt év körüli fiatal, egy fiú és egy lány ült. A Külső-Váci úton közlekedő személyautó először kidöntött egy villanyoszlopot, majd szinte letarolta a Szilas-patak fölött átívelő híd szalagkorlátját és a patakmederbe zuhant.

1595956859

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság