Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elfoglalták a katonák a COSMO-t

Szöveg: Mátyás Andrea |  2015. április 14. 14:34

Úgy indult a hét utolsó munkanapja a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél, mint a péntek reggelek általában: az éves kiképzési tervnek megfelelően törzs-testneveléssel. Beérkezés, átöltözés és futás, gimnasztika, erőnléti feladatok a sportpályán…

1595991337

Ez a nap azonban mégis más volt, mint a korábbi péntekek. Utólagos húsvéti meglepetésként az alakulat kiképzési tisztje, Ignéczi Viktor százados a fizikai teljesítőképesség növelése érdekében a felsorakozott állományt a székesfehérvári COSMO Sportcentrumba vezényelte, ahol Berényi Ádám, a hely tulajdonosa várta őket. Elmondta: egyre több katona veszi igénybe szolgáltatásait. Köszönhető ez a megváltozott életszemlélet mellett a katonákkal szemben támasztott fizikai követelményszint emelésének, illetve a mindennapok rutinjába való beépülésének.

1595991337

A minél sokrétűbb, változatos terhelésre jobban reagál a test, így komoly kiegészítő szerepe lehet a katonák mindennapjainak. Ennek jegyében a törzs állománya egy spinning-órán vett részt, továbbá lehetőségük nyílt a crossfit sportágba való betekintésre, illetve a legújabb HOIST testépítő gépek megismerésére.

1595991337

Ez a kezdeményezés − ami remélhetően egy szoros együttműködést eredményez a Székesfehérvár helyőrségben szolgáló katonák és közalkalmazottak, valamint a COSMO Sport között − nemcsak a fizikai állóképesség növelését, az egészségtudatos életmód kialakítását és igényét eredményezheti, hanem a csapatépítés komoly eszköze is lehet.

1595991337

Fotó: Bödő Viktória