Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerések a Príma Díjátadó Gálán

Szöveg: Munkácsyné Danyi Zsuzsanna | Fotó: Illyés Csaba |  2019. szeptember 21. 11:15

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg Jász-Nagykun Szolnok megyében a Príma díjátadó ünnepséget. A rendezvényen méltatják a szellemi, kulturális élet azon személyeit, közösségeit, akik a maguk területén kimagasló tevékenységet folytatnak, sokat téve ezzel a helyi lakosokért, környezetükért.

1596068706

A Príma díjat minden évben ünnepélyes keretek között, civil szavazatok alapján ítélik oda, a legjobbak közül is hármat kiválasztva.

A Légierő Zenekar Szolnok ötven éve áll a Magyar Honvédség, illetve a civil társadalom szolgálatában. A katonai feladataikon kívül az élet szinte minden területén jelen vannak, legyen szó fesztiválokról, sporteseményekről, iskolai ismertetőkről, vagy egy adventi hangversenyről. A lakosság szereti és igényli jelenlétüket, így nem meglepő, hogy idén a több fordulós kiválasztásban a Légierő Zenekar Szolnok érdemelte ki a Príma díjat.

1596068706

Az eseményen méltatnak olyan közfeladatot ellátó személyeket is, akik szakmájukat, foglalkozásukat kimagasló színvonalon művelik. 2019-ben a Szolnok Helyőrségben kiváló munkájával három katona is kivívta környezete elismerését, ily módon  Dr. Palik Mátyás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar megbízott katonai repülési dékánhelyettese Az év katonaoktatója, Török Péter százados, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis Repülőfelkészítési Főnökség kiképző tisztje Az év pilótája", míg a Szolnok Helyőrségben települt Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája Az év mesterlövésze címet vehette át.

1596068707