Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerést kapott a veterán ejtőernyős

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2013. április 2. 14:57

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök emléklapot adományozott Huszár János egykori ejtőernyősnek, a 75 évvel ezelőtt megalakult első katonai ejtőernyős-szervezet ma is élő tagjának. Az emléklapot Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka április 2-án, a csapatművelődési otthonban tartott állománygyűlésen adta át.

1595951752

Huszár János tanár, helytörténész, lokálpatrióta elévülhetetlen érdemeket szerzett úgy Pápa városa, mint a katonai repülőtér történetének sok évtizedes kutatása terén. Fiatal ejtőernyősként ismerkedett meg a katonaélettel, később pedig szívügyének tekintette, hogy a hosszú múltra visszatekintő pápai laktanya történelmi eseményeit feldolgozza, rendszerezze.

A ma is kitűnő fizikai és szellemi kondícióban lévő veterán ejtőernyős fegyelmezetten, de kissé meghatódva vette át az elismerést. Gangler László ezredes átnyújtott még egy, a bázisrepülőtérről szóló könyvet is, melynek történelmi háttéranyagát Huszár János helytörténész kutatómunkája alapozta meg.

1595951752

Fotó: a szerző felvételei