Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ellenőrzés a dandárnál

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. november 20. 12:41

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál megkezdődött az összhaderőnemi parancsnoki felügyeleti átfogó ellenőrzés. A december ötödikéig tartó ellenőrzés ideje alatt az elöljárók a személyi állomány, illetve valamennyi szakterület felkészültségét górcső alá veszik.

Az ellenőrzés célja, hogy az elöljárók egy megbízható, reális képet kapjanak az ellenőrzött katonai szervezet alaprendeltetési feladatokra történő, szakterületenkénti felkészültségéről.

1595982946

Az ellenőrzés első napja alaki szemlével kezdődött, majd az ellenőrök meghallgatták Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnokának jelentését. A következő napokban a helyőrség valamennyi szakterülete az ellenőrzés fókuszába kerül. Kulcsszerepet kap az általános katonai, valamint a szakkiképzés felülvizsgálata. A tatai katonáknak elméletben és gyakorlatban is meg kell győzniük a bizottságot szolgálatiszabályzat-ismeretükről, vegyivédelmi, műszaki és egészségügyi kiképzettségükről.

1595982946

A december ötödikéig tartó időszakban természetesen nem marad majd el a lőkészség és a fizikai állapot felmérése sem.
A vizsgálatok során felmérik továbbá a dandár működésének helyzetét; a kijelölt bizottság igyekszik megállapítani és értékelni az alakulat alapító okiratában előírt, valamint az elöljárók által meghatározott feladatok és követelmények teljesítését.

1595982946

A 2013. januártól 2014. október végéig terjedő időszakot átfogó ellenőrzést végző bizottság helyszíni vizsgálatokkal, laktanyabejárással, okmányok visszamenőleges tanulmányozásával, számviteli és statisztikai adatok elemzésével, értékelésével, személyek jelentéseivel, valamint eszközök, anyagok leltározásával és a kiképzési foglalkozások ellenőrzésével győződik meg a dandár és a személyi állomány teljesítményéről.

1595982947

Fotók: a szerző felvételei

Címkékvizsga