Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élménybeszámoló a tengerentúlról

Szöveg: Révész Renáta százados |  2017. november 21. 16:02

A Ludovika Campuson tartott élménybeszámolóval összekötött informatív előadást az érdeklődőknek az Észak-georgiai Egyetemen eltöltött tanulmányútjáról Schneider Dorottya és Dékány Gábor honvédtiszt-jelölt.

1596041491

Az előadáson főként a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar elsőéves hallgatói vettek részt, érdeklődésük nem véletlen: nagy részük szintén örömmel venne ahhoz hasonló lehetőséget, mint amilyet Schneider Dorottya és Dékány Gábor végzős honvédtiszt-jelöltek kaptak. Ők ugyanis idén ősz elején öt hetet töltöttek a tengerentúlon, ahol bepillantást nyerhettek az amerikai ösztöndíjas tisztképzési rendszerbe. Schneider Dorottya repülőjegyét és biztosítását a Kossuth Alapítványon keresztül Schmittné Makrai Katalin, a Ludovika Zászlóalj zászlóanyája, míg Dékány Gábor kiutazását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem finanszírozta.

Jobbágy Zoltán ezredes, a kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese szintén biztatta a megjelent hallgatóságot az aktív egyetemi életben való részvételre, hiszen idén ugyan először folyt le a csereprogram, ám a jövő években tovább szeretnék azt folytatni, sőt, a lehetőségekhez mérten bővíteni.
Gábor és Dorottya igen élvezetes és fordulatos élménybeszámolót tartott az Észak-georgiai Egyetem képzési rendszeréről, hagyományaikról, a kadétok hétköznapjairól, a kiképzésekről. Az előadás után jó néhány kérdésre kellett felelniük, mivel a lehetőség igencsak megragadta az alsóbb éveseket.

1596041491

Fotó: a szerző felvételei