Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Világháborús robbanótestet találtak a hegyeshalmi pályaudvar közelében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. november 21. 14:55

A hegyeshalmi pályaudvar közelében került elő egy világháborús robbanótest kedden délután – tájékoztatott az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője.

1596041490

Markovics Zita főhadnagy elmondta, a vasúti közlekedés jelenleg zavartalan, a honvédségi tűzszerészek és a rendőrök biztosítják a helyszínt. A hegyeshalmi vasúti átkelő – ahol nemzetközi vonatforgalom is van – forgalma este fél 11-kor áll le. Ezért a robbanótest azonosítását este 11 óra után kezdik meg a tűzszerészek.

A kommunikációs tiszt azt mondta: a robbanótestnek csak egy része látszik ki a földből, de feltehetőleg egy amerikai gyártmányú 250 kilogrammos bomba került elő vágányépítési munkálatok közben. A helyszínen találtak még három gyakorló kézigránátot is, ezeket a tűzszerészek már elvitték – közölte.

FRISSÍTÉS

Hatástalanították a hegyeshalmi pályaudvar közelében talált 250 kilós amerikai légibombát – tájékoztatott
Markovics Zita főhadnagy kedden késő este. Mint elmondta, a tűzszerész a világháborús bombából kiszerelte a gyújtószerkezetet, amelyet a helyszínen megsemmisített. A bombatestet a központi gyűjtőbe vitték, ahol később megsemmisítik.
Hozzátette, a vonatok szerda reggel zavartalanul közlekedhetnek a hegyeshalmi vasúti átkelőn.
A pályaudvar közelében, vágányépítési munkálatok közben, kedden délután találták meg a robbanótestet, amelynek azonosítását este 11 óra után kezdték meg a tűzszerészek. A bombának csak egy része látszott ki a földből.
A helyszínen találtak még három gyakoroló kézigránátot is, ezeket a tűzszerészek már korábban elvitték.

Fotó: Fazekas Judit zászlós

Címkéktűzszerész