Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás a pápai katonáknál

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. május 15. 7:15

Berek Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnemi vezénylő zászlósa tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren május 12-én. A katonai szervezet rangidős altisztjeivel közvetlen megbeszélést tartott, valamint tájékozódott az aktuális feladatokról, az önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzéséről és a repülőműszakiak átképzéséről.

1596079280

A megbeszélésen szó esett a katonákat jelenleg foglalkoztató kérdésekről, a legfontosabb elvárásokról, és az azok hátterében álló döntésekről, valamint a helyi feladatvégrehajtások összefüggéseiről. Berek főtörzszászlós hangsúlyozta: a rangidős altiszteknek elengedhetetlen a szerepük a kommunikációban, nemcsak a parancsnokok felől érkező elvárásokat közvetítik, de tolmácsolják az elöljárók részére az állomány részéről felmerülő kérdéseket is.

A megbeszélést követően a program a bázisrepülőtér NATO-hangárában folytatódott, ahol Berek főtörzszászlós a Repülést Biztosító Század parancsnokával, Mészáros Zoltán főhadnaggyal és vezénylőzászlósával, Fodor Barnabás zászlóssal találkozott. Szó esett arról, hogy a Magyar Honvédség által beszerzett, Airbus H145M típusú új helikopterek kezeléséhez a repülőműszaki állomány átképzése szükséges.  Az MHP légierő haderőnemi vezénylőzászlósa egyúttal tájékozódott azokról a tapaszalatokról is, amelyek a típusátképzés kapcsán eddig felmerültek.

1596079280

A vezénylőtászlós az alakulatnál jelenleg kiképzésen lévő önkéntes területvédelmi tartalékosoknak is előadást tartott.  A tartalékos katonák lehetőséget kaptak arra is, hogy feltehessék kérdéseiket, illetve beszélhettek a szolgálatból adódó kihívásokról is.

A látogatás zárásaként Berek Zsolt főt9örzszászlós Némethy Tamás törzszászlóssal, a bázisrepülőtér vezénylőzászlósával, illetve a Pápán települő Nehéz Légiszállító Ezred rangidős altisztjével, az amerikai CMSgt Troy Barberrel folytatott megbeszélést.

1596079279

„Úgy látom, hogy az MH Pápa Bázisrepülőtér altiszti és legénységi állománya maximálisan képes ellátni, és el is látja azt a feladatrendszert, ami a jelenleg megnövekedett igények kapcsán felmerült. Bár a bázis alaprendeltetésétől eltérő feladat az önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzése és alkalmazása, mégis kiválóan sikerült megoldani ezt is. A rangidős altiszti kar a helyén van, megfelelően teszi a feladatát, és külön örültem annak is, hogy a típusátképzések kapcsán az érintett állomány aktivitása messze felülmúlja az előzetes számításokat" – mondta a látogatást követően Berek Zsolt főtörzszászlós.

1596079280