Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első lépések: pályakezdők Győrben

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: a szerző |  2019. augusztus 29. 13:28

Megtették katonai pályafutásuk első lépéseit a frissen avatott hadnagyok az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

1596067186

Négy új tiszt mutatkozott be az alakulat állományának, akik – csatlakozva a júliusban érkezett altisztekhez – szeptembertől három hónapos, összevont felkészítés keretében ismerkednek meg az ezred napi életével, működésével, elsajátítva a parancsnoki teendők ellátásához szükséges általános ismereteket és egyben felfrissítve szakmai tudásukat.

Az augusztus 26-i állománygyűlés keretében kaptak lehetőséget a bemutatkozásra az arany csillagjukat az augusztus 20-i Kossuth téri avatóünnepség óta viselő fiatal katonák. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának légvédelmi rakéta specializáción végzett honvédjei számára már nem volt teljesen ismeretlen a közeg, hiszen előírt szakmai gyakorlataik idején több hónapot töltöttek a Rába-parti város alakulatánál.

A pályakezdő hadnagyok felszólalásuk során beszámoltak korábbi tanulmányaikról, jelenlegi beosztásukról, érdeklődési körükről, és reményüket fejezték ki a gyors beilleszkedés és eredményes szolgálatellátás kapcsán.

1596067186