Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sályi Gergő főtörzsőrmester

20210908-gyor 01

Sportsikerek Győrben

2021. szeptember 11. 20:45

Több sportrendezvényen is sikeresen szerepeltek a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái az elmúlt hétvégén.

nyugállományú_tali (3)

A hivatás összeköt

2021. szeptember 5. 11:29

Immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Nyugállományú Légvédelmi Tisztek és Altisztek Országos Találkozóját szeptember 3-án, pénteken.

NASAMS_kapott (1)

A NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel ismerkednek a katonák

2021. augusztus 25. 10:53

Rendszerismertető tanfolyamot tartanak augusztus 23-27. között Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a Magyar Honvédség hamarosan beszerzi a Nemzeti Fejlett Föld-Levegő Rakétarendszert (NASAMS - National Advanced Surface-to-Air Missile System).

SAMOC_kapott (7)

Haderőfejlesztés: Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ Győrben

2021. augusztus 13. 15:02

Megérkezett az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ telepített változata, melynek helyszíni átvételi eljárása (Site Acceptance Test – SAT) augusztus 9. és 13. között zajlott a győri laktanyában.

napközi_arrabona (6)

Nyári napközis tábor a légvédelmi rakétaezrednél

2021. augusztus 12. 8:23

Nyári napközis tábort tart az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az alakulatnál, illetve a helyőrségben szolgáló katonák gyermekei számára.

eskütétel_győr (6)

„Életem árán is megvédem”

2021. július 15. 16:01

A szerződéses katonák szolgálati jogviszonya ugyan határozott idejű, de az eskü egy életre kötelez. Jól tudja ezt az a tizenhat katona is, akik ünnepélyes keretek között, családtagjaik jelenlétében nyilvánították ki a haza függetlenségének védelme és alkotmányos rendjének szolgálata iránti, egész életre szóló elkötelezettségüket az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

Acélkocka_Győr (24)

Sikeres záróvizsgát tettek a győri „Acélkockák”

2021. július 14. 10:56

Végéhez ért a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta- és tüzér altiszti szakmai tanfolyama Győrben. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán zajló képzés résztvevői a július 5-7. közötti vizsgaidőszak során írásban, szóban és gyakorlatban is számot adtak arról a szakmai tudásról, amit az ezrednél szolgáló tapasztalt tisztektől és altisztektől sajátítottak el az elmúlt öt hónap során.

Győr (1)

Ezredsorakozó Győrben

2021. július 10. 10:58

Megtartották az idei év első ezredsorakozóját július ötödikén az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában. A „késlekedés” okát természetesen a koronavírus elleni védekezés céljából bevezetett óvintézkedések jelentették, melyektől remélhetőleg lassan búcsút vehetünk.

Győr_acélkocka (2)

Célkövetési gyakorlaton a győri „Acélkockák”

2021. június 28. 9:56

Gyakorlati fázisához érkezett a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta- és tüzér altiszti szakmai tanfolyama Győrben. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán zajló altisztképzés résztvevői valós repüléssel egybekötött célkövetési gyakorláson vettek részt a napokban.

állománygyűlés_Győr (2)

Állománygyűlés a rakétaezrednél

2021. június 11. 17:28

Megtartották az idei év első állománygyűlését az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában. Természetesen egy átlagos évben erre az eseményre még januárban került volna sor, de a koronavírus elleni védekezés miatt bevezettet óvintézkedések eddig nem tették lehetővé a rendezvény lebonyolítását.