Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első világháborús megemlékezés Székesfehérváron

Szöveg: MHP PKI TNYO |  2019. július 19. 11:26

Július 18-án tartották a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred Doberdó hőseinek tiszteletére rendezett megemlékezést a székesfehérvári Zichy ligetben, az „oroszlános” emlékműnél.

1599206352

Az eseményen jelen volt Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere, valamint Schneider Istvánné a székesfehérvári járási hivatalvezető helyettese. A Magyar Honvédség Parancsnokságát Sándor Zsolt dandártábornok, a törzsfőnök műveleti helyettese képviselte.

1599206353

Ünnepi beszédében Sipos Antal ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi ezred parancsnoka kihangsúlyozta: a „17-esek" emberi nagyságáról tanúskodik, hogy a háború végeztével a testben, lélekben meggyötört katonák első dolga az volt, hogy a mai emlékmű helyén álló emlékjelnél felsorakozva tisztelegjenek azon bajtársaik emléke előtt, akik már nem térhettek haza. Sipos ezredes a továbbiakban reményét fejezte ki, hogy a jövőben újra lesz Fehérvárnak „háziezrede", amely legalább olyan megbecsülésnek örvend, majd, mint neves elődje.

1599206353

A folytatásban Molnár Zoltán, M. Simon Andrea és Iványi Gáspár verses, zenés műsora következett, majd Fejér megye, Székesfehérvár, a Magyar Honvédség és a társ fegyveres szervek képviselői, valamint hagyományőrzők és nyugállományú katonák helyezték el koszorúikat és az emlékezés virágait.

1599206353

Fotó: Révész Csaba